Cardiologie

 

Specialitate medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul bolilor inimii si a vaselor de sange (boli cardiovasculare) - boli ce reprezinta, in lumea moderna, cauze principale de deces. Infarctul acut de miocard (lat. infarcio = a infunda) si hipertensiunea arteriala, cu complicatia sa cea mai de temut - accidentul vascular cerebral - sunt cele mai cunoscute si cu o frecventa in crestere in ultimul deceniu la varste tot mai tinere. Si alte afectiuni, precum bolile cardiace congenitale, varicele, tromboflebitele, arteriopatia obliteranta (arterita), hipertensiunea aparuta in timpul sarcinii etc, fac obiectul aceleiasi specialitati.
Cine nu simte cateodata, dupa o perioada de incordare, sau alteori fara motiv apparent - o greutate in piept, o respiratie mai dificila, o oboseala la efort, ameteala sau durere de cap, palpitatii, dureri in gambe la mers sau chiar in repaus?
Si-a pus cu siguranta intrebarea daca este sau nu ''bolnav de inima" si ce are de facut in aceasta situatie... Simptomele enumerate nu sunt totusi, apanajul exclusiv al afectiunilor cardiovasculare. Pentru a lamuri cauza suferintelor dumneavoastra ,pentru a primi tratamentul corespunzator,si nu in ultimul rand, PENTRU A PREVENI aparitia bolilor cardiovasculare, adresati-va medicului cardiolog !

____________________________________________________________________________________________________________________________

 

Dr. Roxana Darabont
Medic Primar Cardiologie
Ecocardiografie
Doppler vascular

Dr. Octavian Parvu
Medic Primar Cardiologie

Pediatrie

copyright © mediclass 2007-2023 - Termeni si conditii | Politica cookie | Politica de confidentialitate GDPR