Metode moderne de contraceptie

PREVENTIE. Sarcinile nedorite pot fi evitate cu usurinta





sursa: Ziarul Ring , 1 septembrie 2010

 

Scopul principal al contracepţiei este evitarea apariţiei unei sarcini nedorite la orice vârstă reproductivă fără a provoca efecte secundare sau consecinţe dăunătoare pe termen lung asupra stării de sănătate a unei femei. Medicii ne explică varietatea de metode prin care se poate realiza acest lucru.

Indiferent dacă alegeţi pilule, dispozitive intrauterine sau plasturi, nu începeţi administrarea decât în urma unui control medical.

Dispozitivul intrauterin, foarte eficient
Cu eliberare locală de hormoni, dispozitivul intrauterin poate “rivaliza” cu sterilizarea chirurgicală din punct de vedere al eficacităţii şi al comodităţii. El conferă posibilitatea unei contracepţii continue pe o perioadă de mai mulţi ani, cu o rapidă revenire la fertilitate după ce este îndepărtat.

Plasturii, o dată pe săptămână
Contracepţia hormonală cu patch-uri transdermice (plasturi) este o altă metodă de contracepţie modernă. Administrarea se face o dată pe săptămână. Riscul de tromboembolism venos este crescut mai ales în primul an de administrare, în special la femeile obeze.

Pilula tămăduieşte migrenele
Contracepţia hormonală continuă este o opţiune ce devine tot mai populară. Pilulele au şi alte efecte benefice, prin reducerea sângerării sau ameliorarea altor simptome premenstruale. “Administrarea continuă a contraceptivelor orale (fără interval liber), este prescrisă de peste 10 ani şi ca tratament în endometrioză şi alte afecţiuni ginecologice sau endocrine, a migrenelor şi a durerilor pelviene. Nu doar pilulele pot fi administrate în mod continuu, ci şi inelele vaginale, patch-urile transdermice, injecţiile sau tabletele cu progesteron, implanturi etc.”, explică asist. univ. dr Simona Albu, medic specialist obstetrică-ginecologie; Centrul Medical Mediclass; Str. Sf. Elefterie nr. 47-49, sector 5, Bucureşti; tel: 021-4120128;021-4120129;021-4102727; programari@mediclass.ro; www.mediclass.ro.

Eficiente şi în premenopauză
Femeilor sănătoase şi nefumătoare, aflate în premenopauză, pilulele le oferă şi alte beneficii, precum: reducerea sângerării menstruale, un ciclu menstrual regulat, protecţie împotriva cancerului ovarian, endometrial şi colorectal şi protecţie împotriva osteoporozei. La fumătoare creşte riscul de tromboembolism venos, infarct, atac vascular cerebral şi cancer de sân.

“Metodele contraceptive trebuie individualizate şi prescrise de către ginecolog în urma unui consult concentrat şi pe analiza riscului de boli cardiovasculare, pe bolile asociate, istoricul familial şi teste de laborator”, Dr Simona Albu



copyright © mediclass 2007-2023 - Termeni si conditii | Politica cookie | Politica de confidentialitate GDPR