Inflamarea articulatiilor
Dr.Maria Daniela Tanasescu - Medic Primar Medicina Interna - Clinica Mediclass vorbeste despre inflamatiile articulare.
GENERALITATI
Conform site-ului sfatulmedicului.com inflamatiile articulare produc durere si rigiditate articulara, limitand miscarile. Dieta, kilogramele in plus si deficitul unor substante din organism, care pot fi substituite prin suplimente alimentare, agraveaza inflamatiile. De aceea, este necesara adoptarea unor masuri de stil de viata care sa ajute la controlul inflamatiei si care sa favorizeze regenerarea articulara. Care sunt cauzele? Inflamatiile de la nivelul articulatiilor pot avea multiple cauze. Unele sunt fiziologice, precum procesul de imbatranire care uzeaza si articulatiile, iar in alte situatii este vorba despre predispozitia genetica. De asemenea, suprasolicitarea unor articulatii, accidentarile, sedentarismul si obezitatea, precum si nutritia deficitara pot contribui la deteriorarea cartilajelor osoase si pot determina inflamatie locala ce se traduce prin durere si, implicit, prin limitarea miscarilor.

CONSECINTE
Inflamatiile articulatiilor determina aparitia durerii si a rigiditatii articulare ceea ce poate duce in timp la limitarea miscarilor.Dieta, kilogramele in plus si deficitul unor substante din organism, care pot fi substituite prin suplimente alimentare, sunt cele care agraveaza inflamatiile. De aceea, ese impune adoptarea unui stil de viata care sa ajute la controlul inflamatiei si care sa ajute regenerarea articulara.
Inflamatiile articulare pot fi semne ale instalarii unei afectiuni numita artrita.

SIMPTOME
Conform sfatulmedicului.ro artrita se caracterizeaza prin dureri adesea nocturne care pot trezi bolnavul. Dimineata, articulatiile isi regasesc mobilitatea doar dupa o perioada de incalzire, a carei durata constituie un bun martor al gradului de inflamatie. Local, epidermul este trandafiriu sau rosu, chiar violaceu, articulatia este adesea umflata, in parte datorita unei efuziuni de lichid synovial.
Daca va confruntati cu astfel de simptome se recomanda apekarea la un consult reumatologic pentru a se verifica diagnosticul de artrita.


Sursa:: catenatv.ro

Articole video


Centrul Medical Mediclass
Str. Sf. Elefterie nr. 47-49, sector 5, Bucureşti;
Tel: 021-412.01.28; 021.412.01.29; 021.410.27.27;
programari@mediclass.ro;
www.mediclass.ro.

copyright © mediclass 2007-2023 - Termeni si conditii | Politica cookie | Politica de confidentialitate GDPR