Prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan la Digipedia Plus


 

Dumitru Constantin Dulcan, un om care a schimbat mentalitati inca din inflexibila perioada comunista


Preluare: Digi World Romania

Profesorul doctor Dumitru Constantin Dulcan este autor a 11 volume de specialitate in domeniul neurologiei, a peste 275 de comunicate si lucrari stiintifice, a patru brevete de inventii in domeniul acupuncturii, are dubla specializare in neurologie si psihiatrie si doua doctorate in medicina si stiintele medicale.

Dar faima i-a venit nu din lucrarile de specialitate, ci dintr-un volum cu caracter filosofic, publicat in 1981, sub numele “Inteligenta Materiei”. Cartea anticipa, cu ani buni inaintea culturii occidentale, o idee extrem de indrazneata nu doar pentru vremea ei, ci si pentru timpurile noastre. Ca Universul are inteligenta pana la ultima celula si ca omul este expresia suprema a inteligentei cosmice prin samanta divina pe care o contine.

Best-seller inca de la prima editie, cu 20.000 copii vandute, “Inteligenta materiei” va fi republicata de doua ori după revolutie, in 1992 si in 2009, cu acelasi urias succes la public. Lucrarile cu continut eseistic si filosofic ce i-au urmat, 10 la numar pana în prezent, au tratat subiecte cel puțin la fel de incitante, precum moralitatea creierului uman (volumul “In cautarea sensului pierdut”) sau experiența mortii clinice (in volumul “Mintea de dincolo”, aparut in 2013). Pasiunea generalului doctor Dumitru Constantin Dulcan pentru universul spiritual l-a purtat la 27 de congrese internationale si in calatorii in intreaga lume, dar mai ales in China, locul unde a trait si cele mai surpinzatoare si revelatoare experiente in plan spiritual.

Cu un volum despre puterea incredibila a creierului uman in pregatire, prof. Dulcan ne va deschide o perspectiva fascinanta asupra puterii inca necunoscute a mintii noastre. Cu ajutorul celor mai noi si mai indraznete teorii ale sale, vom ajunge intr-un spatiu unic, unde stiinta se intersecteaza cu spiritualitatea. Prof. Dulcan isi va reconfirma reputatia de om de stiinta si umanist modern.

Articole video


Centrul Medical Mediclass
Str. Sf. Elefterie nr. 47-49, sector 5, Bucureşti;
Tel: 021-412.01.28; 021.412.01.29; 021.410.27.27;
programari@mediclass.ro;
www.mediclass.ro.

copyright © mediclass 2007-2023 - Termeni si conditii | Politica cookie | Politica de confidentialitate GDPR